Couperose behandeling

Reiniging
Enzyme peeling
Onzuiverheden verwijderen
Epileren of harsen wenkbrauwen
Couperose pads
Bilbery Powder Mask
Massage gezicht, hals en decolleté
Serum 
 
Dagverzorging
Lichte dagmake-up
 
Een Sensiplus behandeling (90 min ) speciaal voor de couperosehuid om te versterken, hydrateren en te kalmeren. 
 
 
Teleangiéctasieén - in de volksmond couperose genoemd - is het gevolg van een toename van een aantal kleine bloedvaatjes in het gelaat en gaat in veel gevallen gepaard met Rosacea. Een stervorminge ophoping van adertjes wordt een spinnaevi genoemd. Couperose wordt cosmetisch vaak als storend ervaren, maar is in feite onschuldig. hoe couperose ontstaat is nog niet precies bekend. Wel wordt een erflijke belasting in sommige gevallen als oorzaak gezien. Couperose komt het meeste voor op de wangen, maar ook het centrale gedeelte van het voorhoofd, de kin en de neus zijn plaatsen waar couperose wordt geconstateerd. Couperose komt veel voor bij mensen in noordwest Europa met een licht huidtype, waarvan vrouwen in de middelbare leeftijd een grote groep vormen. Men schat dat ongeveer 10% van alle Belgen en Nederlanders couperose heeft.
 
We weten inmiddels wel dat externe factoren couperose kunnen verergeren. Gedurende de wintermaanden wanneer het binnen warm is en buiten koud kunnen de adertjes zich, door de temparatuurverschillen, gemakkelijk permanent verwijden. UVA en UVB en infrarood stralen hebben een sterke negatieve invloed op de couperose envals vaatverwijdende medicijnen. Verder kunnen bij een gevoeligheid voor couperose sterk gekruide voedingsmiddelen en alcohol het beste tot een minimum worden beperkt. De huid met couperose is het beste gebaat bij rust en weinig mogelijk irritaties.
 
Wat kunt u wel doen bij couperose?
Het gebruik van milde reinigingsprodukten is een eerste vereiste, gevolgd door het vochtherstel van de
huid. Crémes en maskers die een kalmerende en anti-irriterende werking hebben, versterken de huid zodat ze minder vatbaar worden voor irriaties. Daarnaast zijn couperose ampullen en couperose patches de middelen bij uitstek om de vaatwandjes te versterken.